Kategorier
Stavmixer-blogg

Varför behöver jag en stavmixer?


Stavmixer är det snabbaste och enklaste verktyget i köket för att mixa soppor, smoothies och vispa grädde. Stavmixern är verkligen en stor hjälp i köket. Den kan skära, hacka och vispa. Dessutom går den använda direkt i skålar, kastruller eller andra behållare och spara på så sätt disk. En stavmixer är ofta otroligt enkel att använda och lära sig. En köksassistent kräver ofta att man har manualen till hands bara för att komma igång, och även med hjälp av den kan det vara en pina att förstå hur man applicerar alla tillbehör. Men med en mixerstav är det enkelt. Oftast är det 1 eller 2 knappar och ett universalfäste för att tillbehör. 

Gillar du soppor är en stavmixer en perfekt hjälpreda. Den ser till att du kan släta av en soppa på ett enkelt sätt direkt i kastrullen. Smoothies är ett strålande sätt att få i sig näring snabbt och smidigt. Och det går att variera på otroligt många kreativa sätt. Oavsett om det är till frukost, mellanmål eller innan träning så är en smoothie aldrig fel. Och här kan stavmixern hjälpa dig. Har du en kvalitets mixer spelar det ingen roll ifall varorna redan är frusna, den kommer galant att mixa ned bitarna till en slät och fin smoothie. Vispa grädde gör de flesta med en elvisp eller för hand, det kan enkelt göras med en stavmixer istället. Eller varför inte fortsätta vispa grädden och göra det till ett delikat och hemmagjort smör. Det finns även modeller med sågtandade knivar som med enkelhet kan krossa is.

En stavmixer är enkel, men har en grundfunktionalitet och med smarta tillbehör kan den ersätta mängder av andra köksverktyg. Handdrivna som elektriska. Köksassistenter, eldrivna vispar, matberedare och blenders blir överflödiga i många fall. Den är dessutom mindre än samtliga av dessa verktyg och tar upp väldigt lite plats i köket. Det är helt klart en bra och minimalistisk lösning. Om man föredrar att ha det framme på en bänk finns det många modeller med medkommande ställ. Det finns även modeller med öglor för upphängning på krok.

Hur mycket tid lägger man inte på att diska saker i köket. En köksassistent kan ju ta upp 15 minuter att diska rent. En stavmixer tar 1 minut. Torka av motordelen med en trasa och kör borta underdelen och knivarna försiktigt med en diskborste. Dessutom går alla stavmixrar av högre kvalite går nederdelen köra i diskmaskinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *